z
NEDERLAND BEKENT KLEUR
z z z
z
z z z z z z
Home
Eerdere acties
Nieuwsbrief In de pers Wilders / PVV Over NBK
Contact
             
 
> Manifestatie op de Dam tegen racisme, voor solidariteit        
         

Zaterdag 22 maart 2008, Dam, Amsterdam

Enkele duizenden mensen hebben, in de regen en het koude weer, op 22 maart 2008 meegedaan aan de manifestatie op de Dam in Amsterdam in het kader van de VN-dag tegen racisme. Het protest richtte zich ondermeer tegen de discriminerende standpunten van de PVV. Meer dan vijftig bekende Nederlanders hebben mee opgeroepen voor het protest. Zie ook de filmpjes en journaalbeelden van de geslaagde manifestatie.

Fotos van de manifestatie:

Mohamed Rabbae
Hedy D'Ancona en Hayo Meijer Rene Danen en Hans Dijkstal
Frank Boeijen en Kasba
Fotos Bas Baltus
 
> Oproep manifesatie 22 maart 2008
X Het is tijd om kleur te bekennen - tegen racisme, vóór solidariteit.  We kunnen niet langer stil blijven. In Nederland heerst een klimaat van angst en haat, een verdeelde samenleving van "wij" tegenover "zij", en een toename van racisme en islamofobie. 

Het is tijd om kleur te bekennen, nu het debat gedomineerd wordt door dagelijkse tirades tegen hele bevolkingsgroepen. Nu Geert Wilders Artikel 1 van de Grondwet wil afschaffen, omdat hij 'wil discrimineren', door bijvoorbeeld de grenzen te sluiten voor 'niet- westerse allochtonen'. Nu geen voorstel voor de PVV te ver gaat, zoals het te koop aanbieden van de Antillen. Nu zelfs de Raad van Europa de noodklok luidt wegens het 'stigmatiserend, stereotyperend en zelfs ronduit racistisch taalgebruik tegen moslims'. 

Steeds meer mensen hebben schoon genoeg van dit klimaat van angst en haat en kiezen vóór respect, tolerantie en solidariteit .Het is tijd dat de stem van de zwijgende meerderheid gehoord wordt en dat politici en maatschappelijke organisaties zich uitspreken. We roepen iedereen op, jong en oud, man en vrouw, allochtoon en autochtoon om kleur te bekennen. 

Doe mee aan de manifestatie op zaterdag 22 maart op de Dam!

Download poster manifestatie

         
Download hier de kleuren-poster (pdf) van de manifestatie of de zwart/wit poster (pdf) om zelf te copieren als A4-flyer of A3-poster.
X
Download de kleuren-poster met de aankondiging van de manifestatie als PDF
Download (pdf) de zwartwit poster om zelf te kopieren          
               

Zie ook het comite van aanbeveling van de manifestatie